Tel: 70-291-3955


kád burkolatnappali padló burkolat

Burkolás, hidegburkolás

Minya Zoltán burkoló vagyok !

Vállalkozásunk hidegburkolási munkák szakszerű kivitelezésével foglalkozik.

hidegburkolás

De a fő tevékenység a burkolás mellet foglalkozunk még a hozzá kapcsolódó kőműves, munkák (betonozás,vakolás,szigetelés,térkövezés,stb) szakszrerű kivitelezésével is, amely teljes körű szolgáltatást jelent a megrendelők részére,bontástól a teljes kivitelezésig.

A társaság nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező szakemberekből áll.

Sok éves építő ipari tevékenységünk, magas szakmai felkészültségünk garantálja a precíz, minőségi munkavégzést.

Ingyenes helyszíni felmérés, árajánlat készítés. Valamint kérdéseivel, kérem hívjon bizalommal a

06-70-291-3955

telefonszámon, vagy írjon üzenetet a kapcsolat rovatba.


Vállaljuk:

  • padló és csempeburkolás
  • fürdoszoba burkolás
  • konyha burkolás
  • nappali burkolás
  • terasz burkolás
  • Cső törések utáni helyreállítás
  • lépcso burkolás
  • medence burkolás
  • külso termésko burkolás
  • kád, zuhanyzó falazása
  • vizes helyiségek zuhanyzó, terasz, medence stb. profi vízszigetelése

Egyedi elképzelések, tervek szerint komplett hidegburkolati kivitelezést is vállalunk.

Legfontosabb célunk, hogy megrendelőink részére

  • megfizethető áron,
  • rövid határidővel és teljeskörű garanciával,
  • korszerű, minőségi építőanyagok beépítésével,
  • a legmodernebb építési technológiák alkalmazásával. szakszerű munkát adjunk át.

Megrendelőink elégedettségét jelzi, hogy ajánlásaik után újabb és újabb megbízásokat kapunk, későbbi építési munkáikat is velünk végeztetik.

Célunk a hosszú évek alatt kialakult jó hírnév megőrzése folyamatos, odaadó szakmai elkötelezettséggel.

Ingyenes helyszíni felmérés, árajánlat készítés. Valamint kérdéseivel, kérem hívjon bizalommal a

06-70-291-3955

telefonszámon, vagy írjon üzenetet a kapcsolat rovatba.


És végül a Burkolat választáshoz egy kis segítség:

Az építőanyag piac rendkívül nagy választékban kínál hidegburkolatokat. Választáskor az esztétikum mellett a műszaki paramétereket is figyelembe kell venni, mert a burkolatok, mint fedőfelület képző anyagok, sokszor komoly fizikai, kémiai és mechanikai igénybevételnek vannak kitéve.

Kopásállóság - PEI szám (MSZ EN 154)
A kopásállóságot a mázas kerámia burkolólapok felületén szokták mérni és az ún. PEI skála értékeivel jelölik. Anyagában színezett, teljes keresztmetszetében azonos burkolóanyagnál a kopásállóságot mélydörzsöléses eljárással (ISO 10545-6) vizsgálják és az anyagveszteség alapján határozzák meg.

  1. PEI I: kevésbé igénybevett terek burkolására, ahol mezítláb vagy puha talpú cipőben járunk. Pl. fürdőszoba, hálószoba.
  2. PEI II: kevésbé igénybevett helyiségek burkolására alkalmas, melyeket viszonylag ritkán használunk, normál talpú cipőben járunk.
  3. PEI III: közepesen igénybevett helyiségek burkolására alkalmas, amelyen normál talpú cipőben járunk, az igénybevétel átlagos, a felületet karcoló, szennyező anyagok is érheti pl. magánlakások kopásnak kevésbé kitett helyiségei (nappali, fürdőszoba, stb.) Előszobába, konyhába nem ajánlott.
  4. PEI IV: Erősen igénybevett, gyakran látogatott helyiségek burkolására alkalmas, melyekben az átlagosnál nagyobb az igénybevétel, a szennyeződés. Az olasz és spanyol gyárak által préselt technológiával előállított padlólapok nagy része ebbe az osztályba tartozik. Magánlakásokba korlátozás nélkül javasolt, előszobába, konyhába is.
  5. PEI V: Nagy forgalmú, az átlagnál erősebben igényvett vett helyiségek burkolására alkalmas kerámia. Alkalmazható szállodák és bankok előcsarnokában, üzletekben, éttermekben és büfékben.

Fagyállóság (MSZ EN 202)
Külső térben kizárólag fagyálló minőségű padlólapot szabad leburkolni. A szabvány (ISO 10545-12) a vízzel teljesen telített lapok százszori fagyasztását-felengedését írja elő –5-től + 5°C-ig, mert a jég -4°C éri el legnagyobb térfogatát, a lapok legjobban ekkor károsodhatnak. Feltétele a lap tömegének 0,5%-ánál kisebb vízfelvétel. Jó minőségű padlólapoknál 0,1% is lehet ez az érték, ami kontinentális éghajlaton is garantálja a fagyállóságot.

A lap minőségén túl fontos a megfelelő kivitelezés: flexibilis ragasztó (külső térben teljes telítettséggel, alatta vízszigetelés elkészítése) és flexibilis fugázó anyag alkalmazása. Ugyanis az időjárási hatásoknak kitett burkolat olyan komplex rendszer, ahol az aljzat, a ragasztó és a hézagoló, hézagtömítő anyagok, a burkolatok és a kivitelezés minősége egyetlen megbonthatatlanul egymásra épülő egységet képez. Ha a rendszer bármelyik eleme kifogásolható, az menthetetlenül a burkolat tönkremeneteléhez vezet. 

Csúszásmentesség –nagyon fontos szempont a közösségi- és nedves helyiségekben!
Katalógusok általában jelölik a padlólap csúszásmentességi fokát (DIN 51130). A száraz cipőtalpra vonatkozó csúszásmentességet az „R-skálán" jelölik, értéke rendszerint R9 és R12 között van. Az, ha egy lapnak nincs R értéke, nem feltétlenül jelöli azt, hogy csúszós lenne – sokszor a gyár egyszerűen nem vizsgáltatja be, vagy nem tartja fontosnak feltüntetni az értéket. Ez főleg a mázas kerámialapokra vonatkozik. A balesetbiztonságon túl fontos tényező a tisztíthatóság, ezért nem ajánlott az indokoltnál nagyobb R-értékű lappal burkolni.

  1. R9: általános felhasználás esetén (lakások, iskolák, irodák, rendelők).
  2. R10: csúszásmentes felület (fürdőszoba, raktár, garázs, éttermi konyhák burkolására).
  3. R11: fokozottan csúszásmentes (mosoda, tejüzem, hűtőkamra padlójaként ajánlott).
  4. R12: maximális csúszásmentesség (húsfeldolgozó, ipari konyha, cukorüzem esetén indokolt).

A vizes kövön, mezítláb való csúszásmentességet betűvel (A, B vagy C) jelölik. Ennek uszodában, szaunában vagy az otthoni fürdőszobában is nagy jelentősége van. A vizes kövön való elcsúszás a leggyakoribb háztartási balesetek egyike. Ha egy fürdőszobába szánt lapnak nincs legalább „A" kategóriás csúszásmentessége, nem igen kerülhetjük el az utólagos „csúszásmentesítést" például egy kádkilépő használatával.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk